Idag finns en mängd operatörer som erbjuder billiga kontantkort, och de har nästan alltid en sak gemensamt: surfmängden är låg. Det är nämligen surfen som är den kostsamma faktorn i ett kontantkort. I den här artikeln kan du jämföra de billigaste kontantkorten mot varandra.
Operatör |
Surfmängd |
Giltighetstid |
Pris per påfyllning |
|
---|---|---|---|---|
0,5 GB – Obegränsat |
24 timmar – 1 år |
50 – 479 kr |
Läs mer | |
0,2 GB – Obegränsat |
24 timmar – 1 år |
45 – 345 kr |
Läs mer | |
4 GB – 100 GB |
1 månad |
99 – 349 kr | Läs mer |
Förr fick man bara ett par samtalsminuter att använda varje månad, men idag erbjuder de flesta operatörer obegränsade samtal, sms och mms tack vare den digitala utvecklingen. Det billigaste kontantkortet att ringa med är Comviqs kontantkort med den lägsta surfen.
Om du surfar mycket är det bästa alternativet ett kontantkort med obegränsad eller stor datamängd till ett förmånligt pris. Det billigaste kontantkortet för storsurfare är Comviqs kontantkort med fri surf.
Bra att veta! Många kontantkort med fri surf är bara aktiva i ett par dagar. För att hålla nere dina kostnader är det bättre att välja ett kontantkort med längre giltighetstid, om du inte bara tillfälligt behöver tillgång till internet.
Det billigaste kontantkortet utomlands är Comviqs kontantkort för de har bäst villkor utomlands. Men dubbelkolla alltid för priser och villkor för kontantkort ändras med jämna mellanrum.
Om du registrerar ditt kontantkort kan du oftast använda det till samma priser som hemma när du reser inom EU och EES. Utanför EU och EES är däremot de flesta kontantkort dyra att använda.
För att ta reda på vilka regler som gäller i det landet du ska resa till kan du besöka din operatörs hemsida.
Den enda begränsningen är att du enbart tillåts använda en begränsad mängd surf utanför Sveriges gränser.
Varje operatör har sin gräns och den kan också skilja sig beroende på vilken prisplan du laddat kontantkortet med. Det kan innebära att du inte får utnyttja hela din surfmängd kostnadsfritt inom EU/EES.
Om du planerar att skaffa ett kontantkort vill du säkert hitta det billigaste alternativet. Här nedanför följer våra bästa tips för att hjälpa dig hitta just det.
Ett kontantkort är ett SIM-kort som man laddar på med vad man kallar en prisplan. Denna prisplan kan se väldigt olika ut beroende på vilken operatör du väljer att köpa kontantkortet från.
För att du ska slippa betala mer än nödvändigt för ditt kontantkort, börja med att se över dina behov.
Surfar du mycket bör du välja ett kontantkort med stor eller till och med obegränsad surfmängd för att slippa köpa till extra surf (vilket är dyrt). Ringer och sms:ar du mestadels bör du tvärtemot välja ett kontantkort med mindre mängd surf, och gratis samtal och sms.
När du gjort en kartläggning av dina behov kan du välja ett kontantkort som passar dig allra bäst.
Då och då har olika mobiloperatörer erbjudanden på kontantkort. Något du kan ta del av för att spara pengar. En del operatörer erbjuder exempelvis nya kunder särskilt fördelaktiga erbjudanden om man väljer att flytta över sitt nummer från en annan operatör.
Andra operatörer har extrapriser för dig som är senior eller student. Under vissa högtider kan du också få ta del av extra erbjudanden som verkligen kan sänka kostnaden för ditt kontantkort.
De allra flesta uppskattar idag mycket surf. Trots det är det många som fyller sitt kontantkort med för lite surf vilket resulterar i att man måste köpa till extra.
Att köpa till extra surf till ett kontantkort är ofta dyrt. Det tar dessutom tid ur din vardag. Ett bättre alternativ är att från start fylla ditt kontantkort med en tillräcklig surfmängd redan från början.
Se till att se över dina surfvanor innan du väljer kontantkort och välj en kontantkortsplan som passar dina surfvanor. Det kommer spara dig både pengar och tid.
När du ska köpa ett kontantkort har du två val. Du kan antingen välja att köpa det i butik eller via operatörens hemsida online.
Det mest fördelaktiga sättet är att beställa kontantkortet via nätet. Det är nämligen helt kostnadsfritt och ofta levereras det inom bara ett par dagar.
Väljer du istället att köpa kontantkortet i butik tar butiken ut en extra kostnad. Vill du ha ett så billigt kontantkort som möjligt är det därmed bättre att beställa det online.
Innan du väljer en operatör för ditt kontantkort är en stor rekommendation att se över hur täckningen ser ut där du bor och vistas mest för att undvika problem med dålig mottagning.
Genom att gå in på operatörens webbplats kan du hitta en karta över deras täckning och på så vis jämföra olika alternativ.
Hur ofta du behöver fylla på ditt kontantkort har även det en inverkan på den totala kostnaden.
Ett kontantkort som inte fylls på kan avaktiveras och då brinner de pengar och det innehåll du lagt in i kontantkortet inne. Detta vill du med största sannolikhet undvika då det också kan leda till att du förlorar ditt telefonnummer.
Se över vilka regler som gäller hos din operatör. För att undvika att dina pengar går förlorade bör du alltid se till att fylla på ditt kontantkort i tid.
Innan du väljer att fylla på ditt kontantkort, ta en titt på hur mycket du använt av ditt saldo under den senaste perioden. Ser du exempelvis att du inte längre surfar lika mycket på mobilnätet kan du till nästa påfyllning välja ett kontantkort med mindre mängd surf.
En stor fördel med kontantkort är att du inför varje påfyllning kan välja att byta prisplan. Genom att se över dina mobilvanor och justera prisplanen utefter ditt användande kan du spara mycket pengar.
Ett kontantkort är det billigaste alternativet för dig som använder din telefon sällan. Använder du däremot din telefon mycket, speciellt för att surfa, är ofta ett abonnemang bättre. Om ett kontantkort eller abonnemang är billigast skiljer sig helt enkelt från person till person.
Om du har relativt jämn mobilanvändning varje månad, så är ett abonnemang ett bra alternativ. Men om din mobilanvändning varierar mycket mellan olika månader, kan ett kontantkort vara bättre. Detta eftersom du med kontantkort har möjligheten att inför varje påfyllning ändra din prisplan.
Genom att bara ladda ditt kontantkort med det innehåll du använder kan du spara pengar och slipper betala för surf, samtal och sms du inte använder. Att ändra prisplan i ett mobilabonnemang är inte lika enkelt, speciellt inte om du har bindningstid kvar.
Att skaffa dig en uppfattning om dina mobilvanor är avgörande för att kunna veta vilket av alternativen – mobilabonnemang eller kontantkort – som passar dig bäst.
Mobilkoll.nu är en helt självständig reklamfinansierad webbportal. Flera av de erbjudanden som visas här erhåller vi ersättning för.
2024 © Dofollow Media AB, org nr: 559319-3989
Genom att använda Mobilkoll.nu godkänner du vår cookie policy